Zomerserie Mijmeren over Bezieling

Welke naam geef jij jouw verlangen?
Zomerserie Mijmeren over Bezieling · 23. augustus 2024
De afgelopen zomer heb ik inspiratievragen gestuurd die een volgorde kennen. Een volgorde van vragen en korte oefeningen. Vandaag sluiten we deze reeks af. Als je merkt dat je zo na de vakantieperiode weer in de drukte van de dag terug valt, in het geleefd worden, voel je dan vrij om deze reeks nog eens na te lezen. Of om van tijd tot tijd de oefeningen er weer eens bij te pakken.

Welke stappen zet jij nu?
Zomerserie Mijmeren over Bezieling · 15. augustus 2024
Inmiddels ben je zover dat je al best wat weet over jouw verlangen, jouw waarden en jouw kwaliteiten. Ook heb je keuzes gemaakt in dat wat je neer wilt gaan zetten. Nu is het dus tijd om die stap te maken. Die stap om de vruchten te gaan plukken dit najaar van al je zomerse mijmeringen.

Welke kwaliteiten zet je in?
Zomerserie Mijmeren over Bezieling · 07. augustus 2024
Vanuit die waarden die je vorige week hebt ontdekt kan je nieuwe 'stemmetjes' - nieuwe overtuigingen- formuleren. Zo heb ik bijvoorbeeld de nieuwe overtuiging 'ik waardeer mijn kwaliteiten en daarmee kan ik een goed boek schrijven' geformuleerd. Vergelijk die nog eens met de eerste stem die ik eerst had - 'wie ben jij om te denken dat je een boek kan schrijven?!'. Ik merk meteen een wereld van verschil.

Welke waarden zet jij in?
Zomerserie Mijmeren over Bezieling · 01. augustus 2024
In de vorige vragen heb je zicht gekregen op jouw patronen, dat wat jou in de weg staat om te doen wat jij het liefste doet. Maar ook op waar je meer van wil. Vaak is het zo dat die patronen, die belemmeringen hardnekkig zijn. Hardnekkig, want je kent dat zo goed. Kijk eens naar je patroon. Bij die patronen horen een aantal typische stemmetjes. Die stemmetjes zorgen ervoor dat jij niet altijd doet wat jij het liefste wil.

Waar wil je meer van?
Deze week bekijken we vooral waar je meer van wil. Misschien heb je gemerkt dat het kijken naar je patroon niet altijd leuk is. Immers, je wordt geconfronteerd met gedrag van jezelf dat jou kan ondermijnen. Of waar je last van krijgt in contact met anderen. Misschien spreken mensen je er wel op aan. Het mooie nieuws is, dat naast de ‘schaduw’ er ook ‘licht’ in zit. In het patroon zit ook jouw kwaliteit. En misschien is dat wel juist hetgeen waar je meer van wil.

Welk patroon wil jij doorbreken?
De afgelopen periode stond voor mij in het teken van naar buiten richten. Met mijn boek en de boekpresentatie voor de deur. En nu, in deze tijd, gaat het voor mij ook om mezelf zichtbaar maken. Mijn boek onder de aandacht brengen. En letterlijk mijn boek op de post doen. Lezers een persoonlijke boodschap meegeven. Tegelijk ben ik nu ook op vakantie. Lekker een tijdje er tussenuit. En wat valt me dan op aan mezelf? Ik ben druk, ik maak me druk, ik doe druk.

Hoe mijmer jij?
Zo met de zomer voor de deur, met vakanties in het vooruitschiet, of misschien ben je al op vakantie geweest, probeer ik jullie de komende weken inspiratievragen te bieden die ook echt bij deze periode van het jaar passen. De komende weken kennen de inspiratievragen een volgorde kennen. Een volgorde van vragen en korte oefeningen. Zodat jij aan het einde van deze zomer helemaal in de startblokken staat voor het najaar. Vandaag start de zomerserie inspiratievragen Mijmeren over jouw Bezieling.